Haptotherapiepraktijk Maaike Plomp
 
Praktijk voor Haptotherapie en Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding
 
Over mijzelf

Maaike Plomp (1954), haptotherapeut en moeder van 3 volwassen kinderen.

Sinds 1978 ben ik geboeid door de haptonomie. Ik volgde daarin in de loop der jaren diverse opleidingen (de basisopleiding, zwangerschapsbegeleiding en haptotherapieopleiding). Sinds 1980 werk ik in mijn eigen praktijk.

Na de middelbare school volgde ik de opleiding voor fysiotherapie (voltooid in 1976) maar al tijdens die studie kwam ik tot de ontdekking dat het beroep te medisch-technisch was voor mij. Mijn hart ligt meer bij de totale mens en zijn of haar levensproces.

Binnen de haptonomie en de haptotherapie vond ik handvatten voor mijzelf en mijn eigen innerlijke ontwikkeling, maar ook daaraan parallel, ontwikkelde ik inzichten en vaardigheden om vanuit het voelende contact mensen te gidsen op hun levenspad. In al die jaren is dit werk me blijven boeien en inspireren.

Ik ervaar het als een groot goed als mensen mij hun vertrouwen schenken, waardoor er een haptotherapeutische begeleiding mogelijk is. Belangrijke waarden voor mij in mijn werk zijn respect, betrouwbaarheid, waarachtigheid, openheid, wederkerigheid, affectiviteit en verbinding.

Voor mijn eigen spirituele pad ben ik verbonden met Vereniging Andromeda, Vereniging voor Innerlijk Sjamanisme

 
 

 

Haptotherapiepraktijk Maaike Plomp | Da Costakade 62, 3521VV, Utrecht | tel: 030-2926971 | email Maaike Plomp